Przygotowywanie zdrowych, smacznych, pełnowartościowych i dobrze zbilansowanych pod każdym względem posiłków wydaje się być zadaniem bardzo trudnym, wymagającym wiedzy o dietach oraz pochłaniającym mnóstwo czasu i pieniędzy.
Zdrowa dieta nie musi być ani skomplikowana, ani droga – wystarczy sięgnąć po produkty wysokiej jakości i użyć ich w kuchni, zapewniając tym samym sobie i bliskim codzienną porcję zdrowia na talerzu.
Vitapol w służbie zdrowia Polaków
Od trzydziestu lat rodzinne przedsiębiorstwo przetwórstwa owocowo – warzywnego Vitapol z Podkowy Leśnej działa na rzecz poprawy jakości życia Polaków. I nie ma w tym stwierdzeniu ani trochę przesady – przetwory z warzyw i owoców produkowane w Vitapolu, obok niekwestionowanych wysokich walorów smakowych, mają wszelkie znamiona zdrowej, ekologicznej żywności. Potwierdzeniem tego stanu rzeczy są liczne certyfikaty oraz nagrody, jakimi Vitapol został do tej pory uhonorowany.
Tajemnic sukcesu firmy należy szukać w wysokiej jakości surowców do produkcji, najwyższych standardach higienicznych procesu przetwarzania i konserwowania żywności oraz w recepturach. Te ostatnie to zarówno polska tradycja kulinarna jak i odważne otwarcie na świat kuchni międzynarodowej. Cała oferta produktów Vitapolu dostępna na stronie https://vitapol.net/pl/ najlepiej obrazuje zakres działalności przedsiębiorstwa.
Polskie smaki narodowe
O tym, które dania są mniej lub bardziej polskie dyskutuje się od lat. Ale o tradycyjnych smakach bardzo często decydują dodatki do potraw. Mięso czy kiełbasa z grilla lub piekarnika bez chrzanu czy musztardy? Mało kto tak spożywa ten rodzaj dań. W Vitapolu dba się o dodatki wyjątkowo starannie. Musztardy w kilku smakach, wyrazisty w smaku, doskonały chrzan, ketchupy oraz marynaty podciągną smak każdej potrawy.
Wśród produktów w sklepie internetowym https://vitapol.net/pl/ szczególne zainteresowanie budzi marynata wyprodukowana ze śliwek węgierek i octu winnego. Węgierki hodowane w sadach na Nizinie Mazowieckiej lub w innych regionach Polski uznawane są za najlepsze śliwki na świecie. Zamknięcie węgierki w słoju z octem winnym dało spektakularny rezultat: słodko – kwaśna kompozycja jest doskonałym dodatkiem do dań słonych, z mięsem lub serem, ale również świetnie współgra ze składnikami deserów.
Śliwki węgierki Vitapol wykorzystał również do przygotowania powideł. Powidła śliwkowe robione według tradycyjnych receptur powinny smażyć się wiele dni bez dodatku cukru. Tak też są przygotowywane powidła w Vitapolu. Ale, aby zmienić i wzbogacić ich smak, tutaj dodaje się czekoladę. Śliwka z czekoladą, to mariaż doskonały – kto raz spróbuje, uzależni się od nich na zawsze.
Miłośnicy słodkości mają do wyboru znacznie więcej smaków: konfitury z malin, moreli, wiśni, pigwy, aronii, truskawek czy z płatków róży (niezbędny dodatek do tradycyjnych pączków) – zadowolą najbardziej wybrednych. Koneserzy smaków mocniejszych mogą delektować się wiśniami zaprawionymi rumem i goździkami.